Mandag, 04 november 2013 12:57

U16 - ét af successholdene i FHK

Holdet som sidste sæson missede førstepladsen i rækken på sidste spilledag, formåede sidste sæson at levere hele 3 spillere til Kredsudtagelse.
U 16 Drenge Joan Barløse U 16 Drenge

Tidligere sidste sæson kontaktede Fredericia Dagblad, FHK-træner Daniel Sandbye vedr. en lidt anderledes historie fra håndboldverdenen. Christian Wetche, målmand, fra FHKs U16 Drenge, som sidste sæson spillede i anden bedste række, var blevet spottet af flere fra DHF og blevet bedt om at komme til Talenttræning/Udtaget hold (http://frdb.dk/article/20130209/ARTIKLER/130209686) – Såvidt vi ved, så hører det til sjældenhederne at spillere som ikke er i den bedste række bliver udtaget til disse hold.

Men til denne succeshistorie fra U16 Drenge hører også at yderligere 2 spillere har gjort sig bemærket hos talentspejderne.

To af Christans Wetches holdkammerater, Emil Andersen og Martin Haudrup, fra FHKs U16 Drenge, kom sidst sidste sæson også med til disse talenttræninger og gjorde sig godt bemærket.

Daniel Sandbye, som til dagligt er målmand for FHK’s førstehold, har haft med disse drenge i flere år. Til den kommende sæson skal Daniel, udover at være U16 Drenge træner i FHK også være kredstræner. Det er en kæmpe skulderklap til talentudviklingen i Fredericia, som ikke kun går på spillersiden, men også trænerudvikling.

Emil Andersen, 16 år, højre back.
fhk-aalborg-3094
(nr. 7 på billede)
Emil, som altid har spillet i FHK, er stadig U16 spiller og er i gang med sin 6. sæson. Han i kredsudtagelsesøjne ikke ukendt og har været med de sidste 2 år. I år var han med til Kredsudtagelse for årgang ’97 i Mors. Han var klart en af de bedste til stævnet og gjorde sig utroligt godt bemærket. Det resulterede i at han, som mange drømmer om, gik direkte videre fra udtagelsen til Talenttræning - Talentræningen fungerer som en sommerlejr, hvor man samler de bedste spillere i Danmark i den årgang.

Martin Haudrum, 16 år, Højre fløj.
u16-drenge2-fhk-logumkloster-2142 
(trøje nr. 4)

Martin som i denne sæson er 2. års U16, spillede en flot sæson sidste år, hvilket resulterede i en udtagelse til specialtræning i Mors og var på nippet til at komme med til Talentræning i sommers. Han har været 8 år i klubben

Til træningen i Mors, gjorde han det så godt og blev valgt til at deltage i medietræning og sommerlejr, hvor DHF trænerne ser endnu nærmere på de talenter som gør det godt. Denne medietræning er niveauet før man kommer til Talenttræning. Desværre kom Martin ikke videre til denne sidste sommertræning, men diverse talentspejdere har fået øjnene op for talentet fra FHK.

2 kæmpe talenter som har flere år at udvikle sig i før de kan give spillerne på Herrenes førstehold (senior) kamp til stregen.

(tg)