Mandag, 08 april 2013 21:33

U18 Pige - Flot afslutning på en god men svingende sæson

Endnu en semifinale til U18 Pigerne
Arkivfoto Joan Barløse Arkivfoto


Årets afslutning og sidste kampe for Fredericias bedste U18 Piger skulle spilles i Holstebro til det årlige Påske-stævne.

Fredericia pigerne indledte deres stævne med at tabe til et godt og velspillende 1.divisionshold fra Sjælland, Furesø. Dette hold skulle senere hen vise sig at blive FHK's plageånd.
Kampen kunne godt have været vundet, men blev tabt 10-14.

Derefter kom der fart på pigerne.

Deres næste tre pulje kampe blev alle sikkert vundet. Mod Vestbjerg 22-8, mod SG Hamburg 26-4 og Højmark med 26-7.

Disse resultater betød at FHK Pigerne i mellem runden undgik puljevinderne fra sæsonen, Team Tvis Holstebro.
Pigerne kom i pulje med Hjørring, Horne og GOG i mellemrunden. FHK vandt de første to kampe mod Hjørring med 13-10 og Horne med 23-8.
Dette betød at den sidste mellemrunde kamp mod GOG skulle være afgørende for hvem der skulle møde Team Tvis Holstebro, som alle forventede skulle vinde stævnet. FHK Pigerne spillede deres bedste kamp til stævne, måske i hele sæsonen, mod de dygtige og hurtige GOG Piger og vandt kampen så sikkert som 19-13 efter 10-5 i halvlegen.

Dette resulterede i at FHK vandt mellemrunde puljen og var i semifinalen mod Furesø.

Revanche lå i luften. Men desværre for FHK Pigerne så endte det med et nederlag på 8-11 i en kamp plaget af nervøsitet, fejlaflevering og skader.

"Det var et godt stævne, hvor alle pigerne fik meget spilletid og fik vist, at vi i Fredericia godt kan spille håndbold. Vi møder Furesø som er et godt hold men i begge kampe har vi en del afbrændere, så det er altid svært at vinde. Faktisk får Camilla Ellekær en lille hjernerystelse i GOG kampen, som holder hende helt ud af semifinalen. Da det er sparsomt med bagspillere, så er det meget kritisk. Men vi spiller en hel fantastisk kamp mod GOG, som i øvrigt vinder hele stævnet.
I GOG kampen viser vi virkelig, hvad vi har lært de sidste to år. Fight, samspil og taktisk forståelse. Lørdag aften blev brugt på hygge og taktik, hvor vi stille og roligt snakkede om vores muligheder og vigtigheden i kampen. Jeg bliver stadig stolt og glad, når jeg tænker tilbage på vores forsvar med Ida og Frederikke i midtzonen, Viktoria i målet samt Emilie, Camilla og Adelisa i bagkæden i angrebet, mens Line og Ida på stregen og så lige Kristina i kontra og højrefløj, som scorede nogle dræbende mål på Viktorias præcise udkast. Fantatiske kamp...... Men også Cecilie og Nanna fik vist god moral, fightervilje og flotte mål til stævnet. En rigtig god afslutning for mig, selvom det at tabe en semifinale aldrig er sjovt. Jeg glæder til at følge pigerne fra tilskuerpladserne.

Tak for en god sæson, piger" slutter Karsten Bording, FHK U18 pige træner.

(tg)