Tirsdag, 20 november 2012 07:35

Vigtig sejr til U18-pigerne

FHK's U18-piger fik en vigtig sejr over Hornbæk og mangler nu kun 1 point for at kunne spille 1. division efter jul.
FHK-pigerne kunne med stolthed klappe hinanden efter en flot sejr over Hornbæk. Arkivfoto. Foto: Joan Barløse FHK-pigerne kunne med stolthed klappe hinanden efter en flot sejr over Hornbæk. Arkivfoto.

Hornbæk - FHK

18.11.2012

Hvis FHK-pigerne vil spille 1. division efter jul, så skulle dagens udekamp mod Hornbæk den 18.11.2012 vindes. Kampen startede lidt nervøst af begge hold, og FHK kunne på måltavlen i pausen konstatere, at de var bagud med 10-12.

I starten af 2.halvleg blev det faktisk til 12-12, før de igen kom bagud. Nu med 13-17. Det fik FHK-pigerne igang. Især Viktoria Husaj stod godt i mål, og med flotte udkast kunne fløjene Kristina Hyre, Amalie Kristiansen og Frederikke Kjær score nogle flotte og enkelte mål.

Men 8 minutter igen var FHK-pigerne faktisk foran med 4 mål, men brændte desværre en del frie chance, men de red flot stormen af og sejrede den vigtige kamp med 22-20.

"Vi kæmpede hele kampen, og det gav pote. Vi er et bedre hold, og vi kan lægge et større tryk hele kampen. Derfor vandt vi. Nu mangler vi bare 1 point, så spiller vi også 1. division efter jul. Stor ros til forsvaret i 2. halvleg, og så løb vi kontra. Dejligt. Men også stor ros til Stine Smidt og Camilla Ellekær, som fik åbnet udfra og til Ida Skou Møller, som i begge ender spillede godt", fortæller en glad og stolt FHK-træner.

Inden kampen mod Hornbæk havde pigerne spillet yderligere to kampe, som du kan læse om nedenfor.

Team Tvis Holstebro - FHK
11.11.2012

Efter en fin fight og vigtigt point i forrige weekend skulle FHK's U18-piger søndag den 11.11.2012 atter spille mod Team Tvis Holstebro. Der blev i de første 20 min. af kampen fightet og kæmpet godt. Det resulterede også i en FHK-føring på 7-3. Men så forvandlede kampen sig til en "stolpe-ud"-dag. Det førte til stor frustration og åd af den ellers intakte selvtillid.

Desværre kom FHK bagud med 10-12. I anden halvleg fortsatte FHK's udtur. Det endte med et nederlag på 22-27, som ifølge FHK-træneren var ok, men mulighederne havde været der.

"Vi spillede ikke godt, men havde muligheder også i 2. halvleg, men i dag leverede vi bare ikke kvaliteten til at hente points. Der var muligheder nok, det var først til sidst i kampen, at TTH trak fra. Nu må vi vinde næste kamp mod Hornbæk for at blive i 1. division", konstaterer FHK-træner Karsten Bording.

FHK - Team Tvis Holstebro
04.11.2012

Søndag den 4. november 2012 fik FHK's U18-piger besøg af Team Tvis Holstebro. Begge hold startede i offensiv stil, hvilke klart var til TTH's fordel. FHK blev presset, og i løbet af 1. halvleg kom pigerne bagud med 8-15.

"Jeg synes egentlig ikke, at vi har spillet dårligt i 1. halvleg, men vi blev straffet for hver eneste fejl af de hurtige TTH-spillere", forklarer FHK-træner Karsten Bording.

2. halvleg kunne blive et sand mareridt for FHK. Men pigerne kom på banen med en helt anden gejst samt et fladt forsvar, hvilket meget overraskende også var TTH's taktik. I løbet af 20 min. stod FHK-forsvaret fantastisk godt og kontrafasen og angreb blomstrede. Men 10 min. igen var stillingen 21-21.

Det fik TTH ud af deres Tornerose-søvn, og med bare 4 min. igen kom TTH foran 24-21. FHK-pigerne var presset, men med heroisk styrke kæmpede de sig endnu engang tilbage. Med 5 sek igen har FHK-pigerne straffe og en stilling på 23-24. En scoring betyder 1 point, men uheldigvis blev straffet brændt...

En altid fightende Frederikke Kjær opsnappede bolden for næsen af alle andre og kæmpede sig til endnu et straffe. Dette straffe omsatte Camilla Ellekær til resultatet 24-24. Tilskuerne i thansen.dk Arena hal 2 var helt vilde, for de fik en oplevelse for livet. De så en fantastisk forvandling fra den grimme ælling i 1. halvleg til en smuk svane i 2. halvleg.

"Vi fik justeret lidt taktisk, men aftalte at vi skulle fighte og slås for hinanden. Alle uden undtagelse spillede en god kamp. Alle leverede præcis det, de kunne. Et fantastisk vitalt point for os. Meget stærkt at pigerne kunne komme igen to gange i 2. halvleg", slutter en glad og stolt FHK-træner Karsten Bording.20/11-2012
(MA)