Lørdag, 31 marts 2018 15:05

FHK sejrede stort mod AJAX København

FHK var bagud 1-0 i Bavnehøjhallen, men så var de også det. Derfra blev holdet fra Vesterbro i København flænset op af de fantastiske fæstningsdrenge, som rejste hjem med en sejr på hele 26-36.

1-0. Det var den eneste føring havde i kampen til Ajax København, og det var endda efter Jacob Kühne blev idømt en noget tvivlsom angrebsfejl.

Tre J'er, Jacob, Jakob og Jimmi. Så var det fredericianske tog sat i gang med en føring på 1-3. Efter knap syv minutter indledte Kasper Young det helt store målshow, da han sikkert eksekverede et straffekast til stillingen og i næste FHK-angreb fordoblede sin målscoring i kampen.

Efter ti minutters spil blev det nok for Ajax København-træner Torben Nielsen, der forlangte timeout ved stillingen 3-6. I indledningen havde han set sit hold dække meget uopmærksomt op, og gav alt for meget plads til FHK, der boltrede sig angrebsmæssigt og spillede sæsonens bedste angrebskamp.

En ting, der ikke fungerede for FHK i første halvleg, var målmandsspillet. Jimmi Andersen og Christian Wetche blev hver især noteret for en redning i hele første halvleg, men da FHKs angrebsspil sad lige i skabet endte gæsterne med at gå til pause foran 12-16.

Wetche fik det sidste kvarters tid af første halvleg i kassen, og fortsatte fra anden halvelgs start. Det viste sig at være en god beslutning, da den fredericianske keeper hev flere redninger op ad ærmet til stor tilfredshed for FHK-bænken og de medrejsende fra HK Ultras, der brølede "Wetche, Wetche, Wetche!".

Lynhurtigt kom FHK på 13-20, men så kom Ajax på 15-20, efter sjusket FHK-spil. Det fik Fredericia-træner Jesper Houmark til at tage unge Kristoffer Frank ind i bagkæden, og det gav pote. Frank var god til at holde bolden i gang, og fik også lavet et enkelt mål.

Efterfølgende fik FHK ro på spillet igen, og sikkert blev føringen udbygget. Det var specielt Kasper Young, der gjorde ondt på Ajax i den periode, lige som Jimmi Elmgaard var stærkt spillende på stregen.

Jakob Mikkelsen (nummer 6) fik lidt over ti minutter på banen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN[/caption]Med lidt over ti minutter igen blev Jakob Mikkelsen skiftet ind. Mikkelsen har i noget tid døjet med skulderproblemer, og han fik i den sidste del af kampen hamret tre kasser i mål til stor jubel for den fredericianske bænk.

Samtidig var FHK-føringen med lidt over to minutter igen nået op på 25-35, og det hele endte også med en ti målssejr, da måltavlen viste 26-36, da hornet lød efter de 60 minutters håndbold.

Topscorer for FHK blev Kasper Young med hele tolv mål, og det var stærkt medvirkende til, at FHK nu er på en delt fjerdeplads i 1. division. Sejren betyder samtidig, at det fredericianske mandskab nu overgår sidste sæsons pointhøst på 29 point.