Søndag, 25 marts 2018 13:38

FHK slog Stoholm

Fredericia Håndboldklub skulle i dag op mod Stoholm Håndbold på hjemmebane i thansen ARENA. På papiret en overkommelig opgave. FHK vandt første kamp i sæsonen på udebane, men har indtil videre kun hentet et point mod bundholdene hjemme i arenaen. FHK har samtidig døjet med en række skader, blandt andet Andreas Madsen, der måtte udgå i sejren over Randers HH.

Foto af Frank Cilius

I en godt fyldt thansen ARENA trommede og klappede tilskuerne hjemmeholdet på banen, spillerne fandt deres positioner og gav hinanden de obligatoriske high fives og så var der dømt håndbold!

Det er International Vaffeldag i dag, og der blev gået til vaflerne fra starten af. Der blev kæmpet og figtet om hver eneste bold. Stoholm kom foran, men efter en flot redning af Jimmi Andersen og et godt mål af Jimmi Elmgaard var der blanche i regnskabet. Kasper Young øgede til 2-1, inden Stoholm udlignede til 2-2, som var stillingen efter fem minutter. Mål nummer to af Jimmi Elmgaard gav 4-2 efter seks minutter spil, samme mand måtte dog også efter små syv minutter sætte sig på bænken med kampens første to-minutters udvisning, hvilket fik HK Ultras til at gå amok. Det var absolut ikke enige med kampens dommere.

Jimmi Andersen var dog på plads igen, og reddede Stoholm fra fløjen i det efterfølgende angreb. Peter Nielsen blev sat ind, og forsøgte sig med et skud, som målmanden dog parerede. I Stoholms kontra kastede playmaker Frederik Krarup sig heroisk og reddede bolden ved syv-meter-linjen. I stedet for et reducerende mål, kunne Jacob Frederiksen scorer elegant på straffe til 5-2, og Jimmi Andersen kort efter præsterer redning nummer seks i Fredericia-målet. Frederik Krarup satte Kasper Young op i fart, men igen blev Fredericia-spillerne pillet, så efter 10 minutter var stillingen 5-2. Skulle det blive en kamp mellem de to keepere?

Young fik hul på bylden igen – og scorede på straffekast til 6-3, mens Stoholm bankede bolden over mål i det efterfølgende angreb. Stoholm tog en to-minutters udvisning og en deres bænk en advarsel, og så blev Peter Nielsen sat ind i angrebet igen. Den rutinerede FHK’er skulle ikke bruge mange sekunder til at spille Jimmi Elmgaard fri med scoring til følge - som en stangspringer kastede han sig med ryggen mod mål og scorede. Jimmi Andersen reddede igen og scorede selv til 8-3 efter 14 minutter. Det blev dråben for Stoholmbænken, som tog kampens første timeout.

De to Stoholmtrænere brugte hænderne til at røre ved hagerne og håret. De tænkte sig godt om. HK Ultras råbte: ”I kan møde vores 2.hold i 2.division.” Men nu skulle kampen i 1. division lige slutte først, for Stoholm scorede mål nummer fire og fem med sekunders mellemrum, og så var der kun tre mål op igen.

Bjarke Nybo røg fri efter et flot pingpongspil med Rune Andersen, men igen stod der en målmand i vejen, i stedet reducerede Stoholm endnu engang, men så ville Bjarke Nybo ikke finde sig i mere. Han tog sagen i egen hånd, løb forbi, tog ladegreb og hamrede så bolden i højre hjørne til 9-6, og det samme gjorde Rune Andersen til 10-7.

Jimmi Andersen reddede en 100-procentschance og rejste hænderne i jubel, men angrebet sad ikke skarpt nok, så han måtte redde igen, men redningen gav ikke en FHK-kontra, men i stedet et frikast til Stoholm. Efter 20 minutters spil stod der 10-8 på måltavlen. Jakob Frederiksen steg op og gjorde det til 11-8, Jimmi Andersen reddede igen, og sendte Marcus Rahbek helt fri, som dog ikke udnyttede den elegante aflevering. I stedet blev det til en to-minutters udvisning til Kasper Foder Nielsen og et straffekast til Stoholm, som de scorede på, til 11-9. Hjemmeholdet havde haft chancerne for at stikke af et par gange, men havde som skrevet ikke udnyttet dem. 11-10 blev det i tomt mål, da FHK igen missede, og 11-11, da Stoholm igen kastede mod tomt mål. Bolden ramte overliggeren, men også hjemmeholdets Jimmi Andersen, som måtte tage bolden ud af netmaskerne.

Kasper Young brød igen FHKs scoringskrise, da han scorede til 12-11 på straffekast. Efter 25 minutter stod Kasper Young med bolden igen og skulle kaste straffe. Han satte den sikkert ind igen til 13-11, og tonerne af Tina Turners, Simple The Best, strømmede ud gennem højttalerne.

Marcus Rahbek blev sendt af sted af Rune Andersen og denne gang scorede han sikkert til 14-11. Fredericia var tilbage. Kasper Foder Nielsen lavede angrebsfejl på en kontra, Stoholm reducerede til 14-12. Kasper Young blev pareret, inden Jimmi Andersen igen tog fra i målet.

Mystik fra dommerbordet, da Fredericia-bænken modtog en advarsel efter 29 minutter. 30 sekunder senere havde Stoholm brændt, og FHK tog timeout inden det sidste angreb. En halvleg var ved at være ved ende, og der var faktisk dømt sommerhåndbold i ARENAEN. Tempoet var i alt fald svingende, og målene faldt tilfældigt; det samme gjorde de flotte redningerne fra målmændene, og man sad hele tiden med følelsen af, at hjemmeholdet kunne trække fra, hvis det ville, men alle ved, at så let er det ikke i håndbold. Stillingen var 14-12 ved pausen.

Fredericia legede med Stoholm
Frederik Krarup indledte anden halvleg med et gennembrudsmål til 15-12. Ved stillingen 16-13 fik Kasper Foder Nielsen sin udvisning nummer to, men det gav ikke mål til udeholdet, faktisk scorede ingen af holdene. Stoholm reducerede dog til 16-14 på en ren perle helt oppe i krogen uden chance for Jimmi Andersen. Jacob Frederiksen scorede på en skruebold til 17-14 efter 36 minutters spil. FHK kunne stadig ikke trække fra. I stedet for 18-14 blev det 17-15.

656 tilskuere så på, da Stoholm scorede fladt i det ene hjørne til 17-16. Var der et drama på vej i Fredericia?

Kristoffer Frank blev sat på banen, og han kvitterede med et energimål uden lige, da han bragede igennem midtjydernes forsvarsmur og fik det til at ligne gallernes kamp mod romerne i Asterix og Obelix. Han fortsatte sin fart og sendte bolden til Frederiksen, der scorede til 19-17.

Men det var ikke nok, i stedet kunne Stoholm udligne til 19-19 efter 43 minutter, hvilket fik Jesper Houmark til at forlange timeout. Kasper Young var dog ikke tilfreds, så han bragede bolden i mål til 20-19. Kunne han overføre denne kraft til resten af holdet? Ikke i første omgang. Stoholm fik reduceret. Kühne blev tacklet fra fløjen, hvilket gav en to-minutters udvisning til udeholdet og straffekast til FHK, som Jacob Frederiksen kastede sikkert i mål til 21-20 med femten minutter igen.

Jimmi Andersen kastede sig som et vildt dyr frem mod de stoholmske krigere, og lavede en dobbeltredning. Hans redning bar frugt, da Kasper Foder Nielsen scorede til 22-20. Kristoffer Frank flåede sig selv igennem Stoholms forsvar og scorede til 23-20. Den 18-årige FHK’er har i den grad meldt sig ind i kampen om en fast plads på førsteholdet i FHK.

Peter Nielsen er bare en elegant håndboldspiller. Kig-væk-finten virker endnu! Et elegant indspil blev forvandlet til mål, og Kasper Young gned mere salt i Stoholms begyndende sårdannelse og scorede til 25-20, hvilket medførte en timeout til udeholdet efter 49 minutters håndbold i thansen ARENA.

Kasper Young gjorde det også til 26-20 med sin syvende scoring, inden Stoholm fik reduceret på straffekast til 26-21, og FHK samtidig blev ramt af endnu en to-minutters udvisning til Peter Nielsen.

FHK tog igen Jimmi Andersen ud i undertal for at bruge den ekstra markspiller. Det virkede dog ikke altid efter hensigten. Heller ikke denne gang, hvor Stoholm reducerede til 26-22 i et tomt mål. Igen må vi fremhæve Kristoffer Frank – han ligger et pres, de færreste kan være med på. Presset og farten gav denne gang et straffekast, som Kasper Young scorede på til 27-22.

Jimmi Andersen reddede i det næste angreb og dermed kunne FHK måske lukke Stoholm helt ned i sækken. Kühne gjorde det i alt fald til 28-22, hvilket fik Stoholm til at smide timeoutkortet for sidste gang i kampen. Stoholm fik reduceret til 28-23, men Jimmi Andersen stod i vejen for, at de kunne komme tættere på. Igen reddede han, og da Kühne i et gennemspillet angreb med assist fra Krarup gjorde det til 29-23 med tre minutter igen, var kampen lukket.

Det var kattens leg med musen, da hjemmeholdet slog Stoholm. Hele tiden lige ved og næsten for udeholdet, men så kastede FHK et par ekstra mål i kassen, eller Jimmi Andersen tog lidt ekstra fra. FHK kunne derfor trække sig ud af kampen med en sejr på 31-26 efter en fremragende scoring af målmand Christian Wetche, som du kan se her:

[embed]https://youtu.be/yPiWrIVfZxo[/embed]