Torsdag, 21 september 2017 04:51

Fight hev begge point hjem i sæsonpremieren

Fredericias 3. division damer åbnede onsdag aften sæsonen med tæt affære, hvilket skulle vise sig at blive en gyser til det sidste.

Pigerne kommer godt fra start og bringer sig foran med 1-0 ved en kontrascoring. Denne scoring kom fra en helt særlig venstrehånd, nemlig Emma Andersens. Det var en scoring som for alle på holdet var særlig glædelig, da det var Emmas første optræden i fredericiatrøjen igen efter sin graviditet. Åbningsscoringen skulle dog vise sig bestemt ikke at være et udtryk for resten af kampens forløb. Efter 13 minutters spil er kampen fortsat helt lige 5-5. Pigerne får dog trukket en smule fra, hvilket især skyldtes flot forsvarsspil, hvor der kom markant mere ro på, efter Rikke Møller blev sat i aktion i midterblokken. Efter 25 minutters spil har pigerne øget føringen til 9-6, da vi endelig begynder at få skudt en smule hul på deres målmand. En dårlig afslutning på første halvleg bringer dog SUS Nyborg tilbage i opgøret, og pigerne må tage sig takke med en 9-8 føring ved pausen.

Anden halvleg er startet på måltavlen, men pigerne i de røde fredericiatrøjer virker til at være blevet i omklædningsrummet. Intet fungerer i starten af anden halvleg, og pigerne får først scoret deres tiende mål, da halvuret viser 42 minutter. Det betyder, at pigerne herefter hele tiden skal jagte SUS Nyborg, som har udnyttet vores fravær til at skabe en 3-målsføring. Det betyder, at stillingen med 10 minutter igen er 12-15 til gæsterne. Vi vælger dog her at kigge hinanden i øjnene, og stramme de berygtede baller, hvilket betyder, at vi endelig får brudt måltørken med en udligning til 15-15 blot 2 minutter efter. De sidste 8 minutter bliver en ren gyser, hvor ingen af holdene helt formår at trække fra. Et flot, flot indhop af Sofie Søberg betyder to sikre scoringer, hvilket bliver kampafgørende i de døende minutter. Vi ender med at trække det længste strå og vinde kampen 18-17 efter noget af en gyser, som vi langt hen ad vejen gør alt for spændende.

Vi må især fremhæve Christina Nielsen, som på stregen leverer en virkelig velspillet kamp – offensivt såvel som defensivt. Dog skal hele holdet have enormt meget ros for hele tiden at tro på, at vi kan hente SUS Nyborgs forspring, på trods af at det flotte spil i lange perioder udeblev. Nu er vi glade for, at de to point er placeret solidt i tabellen ud for Fredericia HK. Vi takker de fremmødte tilskuere i hallen, og håber på at se jer alle igen i Thansen Arena, når 3. divisions damerne på ny tørner ud d. 4 oktober mod Team Esbjerg 2 – vi ses!

Tekst: Signe Ullstad