Søndag, 02 april 2017 13:31

Fredericia HK får point efter vanvittigt drama

Fredericia HK får point efter vanvittigt drama Foto: Joan Barløse
Rækkens bedste hold, ligaoprykkerne fra Nordsjælland Håndbold, var dagens modstander i 1. Divisionskampen i thansen.dk ARENA. Dagens kamp var dog uden den store betydning ud over æren - og den er som altid, det vigtigste at kæmpe for - og der blev kæmpet i dag! 

Inden kampstart blev Nordsjælland Håndbold hædret for den flotte oprykning, måske et forsøg på at vugge dem i søvn. Men det lykkedes ikke. Nordsjælland Håndbold, der havde en tidligere FHK’er på holdet, Morten Thrane, var kommet for at vise, hvorfor de er rykket op. Det gjorde ondt på Fredericiaspillerne, der intet kunne stille op, når Nordsjælland foldede deres suveræne angrebsspil ud. De holdt legestue med Fredericia HK og scorede efter behag. 2-2 blev således til 3-10.

Sommerhåndbold, tænkte mange. Var FHK gået på ferie? Pausestillingen 9-16 var, i alt fald, fortjent.

Flot comeback og imponerende fight

Det var to forvandlede hold, der kom ud til anden halvleg. Det var ikke sådan, at man forventede et comeback efter denne første halvleg, man ønskede derimod, at Nordsjælland ikke kørte FHK "helt over". Det hvide flag kunne godt være blevet hævet inden halvleg.

I stedet blev alle vidne til et vildt comeback. Præcis som den første kamp i Nordsjælland. 

Fredericia HK begyndte at drille Nordsjælland og særligt Jimmi Andersen i FHK-målet reddede gang på gang. Afslutningerne var også blevet noget mere besværet, da Søren Emil Jochumsen havde besluttet sig for at ødelægge Nordsjællands angrebsspil. Flere gange undervejs gik han grinende rundt, som om, han vidste, hvad der skulle ske nu. Om han er faldet i gryden som lille, eller, hvad der nu gik af ham, vides ikke. Han formåede konstant at pille glansen af Nordsjælland, der udviste mere og mere frustation i deres spil.

I angrebet gik det også meget bedre. Hele Fredericia-holdet var gået et gear op. Rahbek, Lyhne, Søby og Andersen havde meldt sig på banen. Nu skulle der kæmpes.

Et særligt flot mål opstod, da Jakob Frederiksen, fra fløjen, spillede Søren Emil Jochumsen fri på stregen, så han kunne score på en ”direktør”. Ved stillingen 16-21 fik man følelsen af, at et mirakel kunne være på vej.

De 750 tilskuere i thansen.dk ARENA var nu tændte og belønnede hjemmeholdets præstation på banen med klapslaver, en højtlydt opbakning sammen med stortrommens solide rytme.

Så gik det stærkt. 18-25 blev til 22-25 og fra 23-26 stod der pludselig 26-26 på måltavlen. Målet til 26-26 blev i øvrigt sat ind af den storspillende målmand, Jimmi Andersen, der elegant og sikkert kastede bolden i mål. Miraklet fortsatte, da Fredericia HK efter 56 minutter førte 27-26, men så vågnede Nordsjælland Håndbold op.

Fredericia HK kom foran 28-27, men Nordsjælland kæmpede sig tilbage og førte 28-29, da de sidste 32 sekunder blev fløjet i gang efter Fredericia HKs timeout. Alle stod op. Fem sekunder før tid udlignede Fredericia HKs Marcus Rahbek og alle troede det var slut, men Anders Munch lavede en teknisk fejl efterfølgende, der resulterede i et direkte rødt kort og straffekast til Nordsjælland.

Lars Luffe Knudsen blev sat på målet og alle holdt vejret. Da han reddede straffekastet, styrtede Fredericia-spillerne ind mod ham! Vanvittig kamp! To gode halvlege for begge hold og pointdeling i en kamp alle troede var slut efter de første 30 minutter. 

Fredericia HK spiller sidste hjemmekamp på onsdag den 5. april mod Skive fH i pokalturneringen kl.19.00. Sidste udekamp er mod Frederikshavn. 

 Af Andreas Dyhrberg Andreassen