Lørdag, 11 marts 2017 14:34

Solen skinnede indenfor, da Fredericia HK besejrede Odder Håndbold

Foråret bankede på udenfor thansen.dk ARENA før dagens kamp i dag, hvor Fredericia Håndboldklub hjemme tog imod Odder Håndbold. Fredericia Håndboldklub havde en sejr fra Korsør i bagagen, mens Odder Håndbold havde tabt med ni på hjemmebane til Otterup HK.

Fredericia Håndboldklub kunne med en sejr sikre sæsonmålet om en top 9-placering, mens Odder desperat havde behov for point, for at undgå at blive hægtet af i bunden.

Der var som altid lagt op til et opgør fyldt med drama og mange infights. Som de sidste fem kampe i thansen.dk ARENA blev 1. halvleg en tæt affære. Odder scorede først, derfra fulgtes de to hold ad. Efter 20 minutter var stillingen 6-6. Begge hold sled for målene og sveden regnede ned over banen.

Fredericia Håndboldklub misbrugte en række friløbere, men Odder var enige i den opskrift, så det tætte løb fortsatte.

Efter 25 minutter havde dommerne fået nok af Fredericia Håndboldklubs forsvarsgeneral Anders Munch, der allerede havde fået tre to minutters udvisninger.

Odder scorede dog ikke i overtal, da Jimmi Andersen reddede straffe i Fredericia-målet, han havde midlertidig erstattet den velspillende Lars Knudsen. Samme mulighed fik Jimmi Andersen med 22 sekunder igen af 1. halvleg, men denne gang scorede Odder til 9-10. Det blev pausestillingen.

2. halvleg blev "et forår" for Fredericia Håndboldklub

Fredericia Håndboldklub startede med bolden i 2. halvleg, men formåede ikke at score i det første angreb, men i angreb nummer to udlignede Rasmus Søby til 10-10. Kort tid efter kom Fredericia Håndboldklub dog i undertal igen, da en teknisk udskiftningsfejl resulterede i en to-minutters pause til Jakob Mikkelsen. Odder udnyttede dog ikke overtallet, så de to hold fortsatte med at følges ad.

Kasper Foder Nielsen scorede til 12-11 foran de 775 tilskuere i thansen.dk ARENA. Senere var det Rasmus Søby, der sendte Fredericia i front med 13-11. Odder bad om timeout efter Kasper Nielsens næste scoring til 14-11 efter 38 minutters spil.

Så knækkede Odder

40 minutter var spillet, da Marcus Rahbek scorede til 15-11 og Lars Knudsen efterfølgende præsterede sin niende redning i kampen. Rune Andersen kvitterede med et gennembrudsmål til 16-11. Odder-spillerne hang med mulerne, de havde dog ikke givet op. Et par gode redninger og to hurtige mål betød, at Fredericias føring skrumpede til 16-13 efter 45 minutter, så sprang Jakob Mikkelsen højt og nettede til 17-13. Rasmus Søby gjorde det til 18-13 og HK Ultras rejste sig i jubel, sambarytmerne lød fra Blok H og smilene bredte sig på lægterne.

Den stemning fortsatte, da Marcus Rahbek scorede til 21-15 med 10 minutter igen. Foråret blomstrede indenfor i thansen.dk ARENA. Efter en række nederlag på hjemmebane mod de absolutte tophold slog Fredericia-holdet til igen. De sidste 10 minutter var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse. En af de bærende årsager til dette var Fredericia-veteranen Lars Knudsen, der pillede glansen af Odders skytter.

Unge Jakob Frederiksen scorede til 22-15 på straffe efter 22 minutter. Jakob Mikkelsen hoppede igen højt og scorede denne gang til 23-16 med fem minutter igen. Rasmus Søby ville også være med, så han hamrede bolden i kassen via overliggeren til 24-17.  

Med tre minutter igen forsøgte Odder med et helbanepres, men Kasper Foder Nielsen straffede dem og scorede til 25-18, mens Lars Knudsen igen reddede i Fredericia-målet. HK Ultras rejste sig op og klappede af deres hold. 

Fredericia Håndboldklub vandt 26-18 og dørene åbnede sig i thansen.dk ARENA ud mod parkeringspladsen, hvorfra solen strålede ind. Det blev forår i thansen.dk ARENA.

Af Andreas Dyhrberg Andreassen