Søndag, 26 februar 2017 19:54

Lemvig Thyborøn lokkede Fredericia HK i nettet

Fredericia Håndboldklub skulle sent søndag aften op imod Lemvig Thyborøn Håndbold. Grundet en skrivebordsafgørelse tidligere på sæsonen var det på papiret ikke to jævnbyrdige hold, der skulle mødes, men uden afgørelsen, havde der været to point mellem de to hold, i udebaneholdets favør.

 Af Andreas Dyhrberg Andreassen

I tunnelen bag thansen.dk ARENA står U12 drengene klar. De skal løbe ind med 1.divisionsherrene. De skubber lidt til hinanden, griner, laver sjov og hopper let på tæerne. Imod dem kommer de to hold nu gående i takt. Koncentrationen lyser ud af spillerne. Flere af dem kigger op i loftet eller ned i gulvet. De skiftes til at råbe gejst ind i hinanden. Lemvig Thyborøn løber først ind. Så bliver det Fredericia HKs tur. Trommen banker løs – de voksne FHK’ere tager U12-spillerne i hænderne og løber ind til konfetti, tromme og klapsalver. Der er lagt op til noget stort.

Det betyder noget, når man spiler håndbold i Fredericia og sammenholdet er stærkt - det mærker man, når HK Ultras styrer slagets gang på lægterne – de kommunikerer med spillerne, trænerne og dommerne – og det hele sker som en rockkoncert – nogle numre bygges op og kulminerer, andre larmer bare hele vejen, men det holder 100 procent, altid.  

Tæt kamp fra starten

Og til dagens kamp. Kampen startede ganske som ventet; jævnbyrdig. Efter 10 minutter var stillingen 5-5 og begge hold havde scoret efter behag. Lars Folden Knudsen havde haft et par store redninger, som han er garant for. Efter 20 minutter hamrede Jakob Mikkelsen bolden op i højre målhjørne og sendte Fredericia HK på 10-9, men kampen var stadig helt lige.

På Fredericiabænken havde Ole Bruun Andersen travlt med at dirigere sine spillere med tusch og tavle. Når chancerne bød sig i dag, skulle der scores – det var missionen. Fredericia HK har nemlig tabt de sidste to hjemmekampe mod nuvel gode hold, men også misbrugt alt for mange åbne chancer.

De sidste 10 minutter af 1. halvleg forløb præcis som de første 20 minutter – holdene fulgtes ad, brændte åbne chancer, men scorede også flotte gennembrudsmål, som da Rasmus Søby kanonerede bolden i nettaget efter 27 minutter. Fredericia HK kunne have ført med 2-3 mål, men det er nu engang svært, når man brænder to straffekast. Derfor var stillingen 14-14 ved pausen efter en redning fra Lars Folden Knudsen i sidste sekund.

Dramaet fortsatte – men udvisning og otte minutters målpause kostede

Det var hornene i bund, der mødte Lemvig Thyborøn-spillerne ved 2. halvlegs start, når de angreb i HK Ultras ende. Fanklubben blæste som Ulven fra De tre små grise. Fredericia HK blev første hold på måltavlen i denne halvleg, men de to hold fortsatte med at følge hinanden. Trommen bragede ned over spillerne i thansen.dk ARENA og tonerne af Queen – We Will Rock You leverede periodens soundtrack. Marcus Rahbek udlignede fra fløjen til 17-17 foran de 775 klappende tilskuere. I Fredericiamålet blev Jimmi Andersen sat ind i jagten på point denne søndag – og det gav pote. Fredericiamålmanden leverede en sand ”skalleredning” og sendte bolden til kontrascoring, hvilket gav Fredericia HK en føring på 20-18 efter 40 minutter.

En bagkæde bestående af Niklas Andreasen, Jakob Mikkelsen og Jacob Lyhne blev sat til at styre spillet i kampens næstsidste fase. Søren Emil Jochumsen nød godt af dette, da han på riposten fra Mikkelsens skud sikkert kunne sende bolden i nettet, men en 2-minutters udvisning til Jakob Mikkelsen blev dyr – to hurtige mål til udeholdet resulterede i en timeout til Fredericiaholdet, hvor Houmark og Bruun Andersen doserede opskriften for de sidste 15 minutter, men det blev ikke en god start, for pludselig var Fredericia HK bagud med 21-25. Det lignede et Fredericiakollaps efter 50 minutters spil, da Fredericias trænerbænk brugte deres sidste timeout.

Udeholdet øgede afstanden med to hurtige scoringer på Lars Folden Knudsen, der var kommet tilbage i Fredericiamålet. Fra stillingen 21-27 var der ikke mere at gøre for Fredericia HK. Resten af kampen blev et spørgsmål om nederlagets størrelse. I højttalerne spillede Kim Larsens ”Tik Tik” og der er ingen tvivl om, at tiden nu skal arbejde for det unge Fredericiamandskab, der i denne sæson har gjort det fremragende som oprykkere og på sigt kan gå store bedrifter i møde, selvom Fredericiatrænerne denne søndag måtte rive sig håret, tøjet og tage sig til ansigtet. Otte minutters målpause koster, derfor sluttede kampen 26-30.

Med tre hjemmebanenederlag i streg er vores fæstning blev erobreret, men det vil helt sikkert blive revancheret. Næste kamp for Fredericia HK er på udebane den 5.marts mod Korsør Slagelse Elitehåndbold.