Lørdag, 28 september 2013 19:32

1. Hold herrer - endelig starter sæsonen

Måneders forberedelse, endeløse timer i hal og styrkecenter, se et halvt hold forsvinde og et nyt komme. Velkommen til sæsonen 2013/14.
arkivfoto Joan Barløse arkivfoto

Vi fik en snak med Frank Lagoni, cheftræner for 1. holdet herre, som er i 3. division. 
Sidste sæson gik som man havde forventet - sikker oprykning, men sådan et forventningspres er også hårdt - selvom mange af kampene var hurtigt overstået. Men hvordan ser Frank den kommende sæson ?

Holdet
Holdet har ændret sig utroligt meget, mange er stoppet i klubben og nye er kommet til. Sidste sæson var holdet meget ungt, hvilket det stadig er, men der er kommet rutine til ad aller højeste kaliber og tilgang fra egne rækker. 
  • Lars Knudsen, Målmand, sidste sæson Håndboldligaen -  vil gerne afslutte sin karriere med at hjælpe sin barndomsklub.
  • Kenneth Peters, stregspiller, sidste sæson Håndboldligaen - vil som Lars Knudsen gerne give en hånd til barndomsklubben.
  • Niels Bruun, Venstrehåndet Bagspiller og Fløjspiller, har erfaring fra Håndboldligaen fra Kolding HK. 

Med det arbejde Mads Kiib har gjort som U18 træner har man kunnet tage flere U18 spillere direkte ind på 1. holdet.
  • Patrick Ravn, Venstre fløj 
  • Kasper Midtgaard, venstre back
  • Jakob Kühl, playmaker og venstre fløj
  • Nicolas Andersen, Stregspiller
Alle kommer med et drive og en vilje til at ville vinde. Dog er der forskel på U18 rækken og senior rækken. Der er meget som skal læres - både fysisk, taktisk og rutinemæssigt. Men Frank Lagoni er sikker på at disse spillere vil kunne gøre sig i 3. division og kunne gøre en forskel på 1. holdet.

Forventninger til sæsonen 2013/14
Set over de træningskampe der har været i forsæsonen og hvor godt de nye spillere er blevet en del af holdet, bør vi ligge en den gode ende af vores række - udtaler Frank og fortsætter Men ingen kampe bliver lette. Holdene i 3. division træner mere, de er hurtigere og meget mere fysisk stærke. 

Sidste test til den kommende sæson var en træningskamp mod HC Odense, som satser på oprykning til 2. division i år. Kampen sluttede 32-21 i FHK favør - truppen vil være den samme til første kamp mod Nørre Djurs HK. 

Holdet har også ændret sig og er blevet fysisk stærkere. Erfaringen er kommet til udefra og mixet alder/erfaring synes at være et rigtig god balance. Det lugter af en spændende sæson med mange flotte kampe. 

Kendskabet til modstanderne i den kommende sæson er meget begrænset. Rækken består hovedsageligt af Århus hold og 2 lokalopgør med Vejle og Kolding. 

Den 8. mand - HK Ultras
Alle spillerne vil vise HK Ultras, at den støtte de har givet holdet og klubben ikke er forgæves. Kampene er mere end bare point, det handler om at bære trøjen og give den fuld gas. 

Ultras er altid med. Man giver den 110% - selv når alt ser håbløst ud. Danmarks bedste fanklub er utrolig vigtig for holdet for nå de mål der er sat for de kommende år.

Forventninger til 2. holdet.
Med så bred en trup som vi har i år og som 2. holdet gjorde det sidste sæson - bør vi kunne forvente en oprykning. 2. holdet skal i fremtiden kunne supplere førsteholdet - så det er vigtigt at der ikke er for stor niveau forskel mellem holdene. 
1. holds truppen vil typisk kunne give 5-6 mand til 2. holdet pga. bredden på holdet - det vil give 2. holdet det ekstra de manglede sidste sæson. 

Første kamp - Nørre Djurs HK
Det bliver en spændende kamp på mange måder. Træningskampe giver kun et fingerpeg om hvor man står - men er ikke reelt en ting man kan bruge når man skal måle sig mod holdene i rækken. I træningskampe kan man spille frit og man ved at fejl ikke har en konsekvens - som fx. pointtab og resulterer i placeringen i rækken. 

Hvordan står vi ifht. et af rækkens hold? Hvordan har vores optakt været fysisk/mentalt? Vil de unge være lige så kolde i betydningsfulde kampe som i træningskampene?

Som flere af de unge har nævnt - så bliver det fantastisk at løbe på banen i FHK trøjen som 1. holds spillere. Møde HK Ultras for første gang. Nu som spiller ikke som Ultras medlem.

Der vil være mange svar at finde allerede på søndag kl. 14.30 i thansen.dk Arena. 

God kamp God sæson - vel mødt
Frank Lagoni

(tg)