Torsdag, 07 februar 2013 21:15

Herrene videre til 6. runde i pokalen

Torsdag aften d. 7 Februar drog Herrene mod Ry. 5. runde af pokalturneringen ventede. En kamp hvor resultatet absolut ikke var givet på forhånd.
Arkivfoto Joan Barløse Arkivfoto

Frank Lagoni's forventninger til kampen var at det sagtens kunne blive en svær kamp, hvis det mentale spændingsniveau ikke var på rette plads - men det var det.....
Desuden havde han forventet en klar forskel på det rent fysiske plan.

Til dagens kamp var Kasper Findahl, tidligere Ligaspiller, udtaget. Han havde op til dagen været til flere træningspas og er faldet utroligt godt ind - både socialt, teknisk og taktisk. Desuden giver han holdet en ekstra tyngde som skytte på højrebackpladsen idet han også er venstre håndet.

Ry - FHK
Der var ca. 500 mand (jf. Ry Håndbold's hjemmeside) på lægterne og gav en fænemonal stemning - desuden var danmarks bedste fanklub, HK Ultras, repræsenteret og var med til at give denne kamp en ekstra dimension.

1. halvleg
De første 5 minutter var som en boksekamp, begge parter så hinanden an og var måske ikke 100% sig selv. Dernæst satte FHK sig på kampen. 15 minutter inde står der 3-10 til Fredericia og scenen sat. De små frikast som gjorde at Ry ikke kunne udføre deres super hurtige mål når modstanderen havde scoret blev stoppet prompte.
FHK forsvaret stod super flot og jo længere ind i opgøret man kom kunne man se den fysiske forskel på de to hold.

Der skal siges, at Ry på ingen måde lagde sig ned, de kæmpede og sammen med et heroisk hjemmepublikum fightede de til det allersidste. Det viser at Ry har klasse og at det Serie 1 hold, de har idag, sagtens kan gøre sig i toppen af hvilken som helst jyllandsserie.

Pause stilling 10-18

2. halvleg
Ry starter som lyn og torden, de vidste godt at hvis de skulle have en chance skulle de hente 8 måls føringen hurtigt. De fik hurtigt hentet et par mål og kampen kunne have været tippet, hvis det havde fortsat - men et meget fokuseret forsvar fra FHK og adskillige flotte redninger af Nick Knudsen i FHK målet gjorde at de aldrig kom tættere end 13-19.
Desuden udnyttede Mathias Johansen, FHKs venstre fløj, at Ry ikke løb så hurtigt hjem og scorede 7 mål primært på kontra.

En stor ros skal gå til drengene, de var utroligt disciplineret og spillede med stor omtanke og holdte samtlige aftaler som var på det taktiske oplæg.

Det som en spiller som Kasper Findahl giver holdet er en snu "gammel" ræv, han er kun 32, men har spillet 150 Ligakampe, hviket tydeligt kan ses i hans spil. Han er ikke den typiske bomber, men har overblik, taktisk, fysisk og teknisk snilde. Det var til stor glæde for Frank Lagoni at få tilsagn at Findahl spiller sæsonen ud.

Slut stilling 24-33

Målscorer
7 Mathias Johansen
6 Martin Lellek
5 Kenneth John Bang Jacobsen
5 Peter Lund
4 Christian Johansen
2 Kasper Findahl
2 Jesper Haslund
1 Mathias L.P

Kampens Spiller
9-mathias-johansen
Mathias Johansen, scoringsprocent på 87,5 god i begge ender. Svært at vælge en da holdet generelt var outstanding.
Foto: Joan Barløse

Frank havde en snak med Ry's træner efter kampen og udtrygte stor ros til hans hold. Det er faktisk ret sjældent at man i denne sæson har set et modstanderhold score over 20 mål mod FHK. Frank er overbevist om at Ry kan gøre sig som et absolut tophold i jyllandsserien, som deres hold ser ud idag.

Næste Kamp
Topkamp i jyllandsserien, vindes den er praktisk talt sikker på oprykning.
Det bliver en svær kamp, Tinglev er et af de hold som har givet herrene stor modstand og der venter en herrekamp.
Frank håber at der kan komme en masse og støtte holdet. Kampen kan give oprykning og det fact at vi har nået sæsonmål 4 kampe før slut.

Til denne kamp har HK Ultras arrangeret en bustur.
Bustur
Dato 24. Februar 2013
Afgang 10.30 fra Fredericia Banegård
Forventet hjemkost ca. 15.30
På turen er der inkluderet 1 øl/vand og 1 sandwich
Pris kr. 50 ,-
Kontakt 4085 5940 for bindende tilmelding

Frank Lagoni
(tg)