Tirsdag, 08 januar 2013 22:11

Uafgjort i vildt lokalbrag

Kolding IF’s tredjehold, der blandt andet har koryfæet Otto Mertz på holdkortet, var tirsdag aften på besøg i thansen.dk Arena, der skabte en forrygende stemning i en kamp, hvor Jyllandsserie-herrerne blev presset for alvor mod de rutinerede Kolding-spillere.
FHK kæmpede bravt mod Kolding, men det gav ikke begge point. Foto: Joan Barløse FHK kæmpede bravt mod Kolding, men det gav ikke begge point.

I det første opgør i Kolding var opgøret meget målfattigt, men det tyede faktisk på det godt kunne gå hen at blive en målfest, da måltavlen viste 2-2 efter blot et par minutters spil.

Det skulle ses i lyset af blandt andet FHK’s forsvar og Nick Knudsen i målet ikke var helt oppe på dupperne, samtidig med Kolding var snu og kendte deres besøgstid, hvilket gjorde de efter 13 minutter var foran 5-7.

Kolding var dog ikke ene om at have rutinerede spillere med. FHK havde til dagens kamp Mads Kiib med og han fik sendt flere af sine berømte underhåndsskud afsted, som Koldings målmand ikke så skyggen af.

Hen mod slutningen af halvlegen fik de fredericianske spillere momentum og via en scoring fra Jeppe DM i de sidste sekunder af første halvleg var pausestillingen 13-13.

Konfronterende Kolding-spil
Som kampen skred frem blev spillet også meget præget af gæsterne fra Kolding var ved at løbe tør for energi og i stedet begyndte at søge konfrontationen med FHK-spillerne, der havde mange følelser på spil og ved flere lejligheder var ved at komme til at lade dem spille en for stor rolle.

Trods Koldings konfronterende spil var FHK flere gange i teten i anden halvleg og var efter 40 minutter 17-16 til FHK’s favør.

Efterfølgende spillede FHK noget usikkert i angrebet og da hverken Nick Knudsen eller Christian Danekilde spillede op til niveau, så fløj boldene ind bag dem, hvilket gjorde Kolding sad på den sidste del af kampen, hvor Jeppe DM dog med sikre fløjscoringer var med til at gøre FHK blev holdt inde i kampen.

Det gjorde det heller ikke nemmere dommerparret gav anfører Christian Johansen en to minutters med fire minutter tilbage af kampen, hvor FHK var bagud med to mål.

Mads Kiib sikrede uafgjort
Trods de svære vilkår lykkedes det dog de fredericianske spillere, der blev bakket fremragende op af publikum at få scoret i undertal og stillingen med et par minutter var 22-24.

I slutminutterne af kampen var FHK gode til at gå på kant af de noget tungere KIF-spillere, hvilket gav et par straffekast, som Mads Kiib scorede på.

Kampens sidste mål fandt dog ikke sted på et straffekast. Efter et angreb, hvor FHK kørte bolden stille og roligt rundt tog rutinerede Mads Kiib sagen i egen hånd og bombede bolden i mål til 24-24 med omkring 15 sekunder igen.

Slutsekunderne af kampen blev meget hektiske og det blev ikke mindre dramatisk af Kenneth Jacobsen fik en to minutters udvisning med fem sekunder igen, men den afslutning Kolding endte med at få sendt afsted endte i paraderne og stille og roligt kunne Nick Knudsen holde bolden uden for målrammen, sådan kampen endte 24-24.

Det uafgjorte resultat betyder FHK fortsat har fire point ned til Kolding IF på andenpladsen i Jyllandsserien.

Se billeder fra kampen i GALLERIET.

 

08/01-2012

PA