Søndag, 25 november 2012 21:51

Herrene vandt lokalbraget mod Børkop HK

En kamp med mange følelsesmæssigge aspekter, blev vundet af FHK - 29-15 (14-9)
FHK vs. Børkop Joan Barløse FHK vs. Børkop
Inden kampen havde taktikken været oppe og vende flere gange i Frank Lagoni's tanker. FHK havde flere gange denne sæson vist flotte takter, for så at slippe tøjlerne og have flere perioder med usamhængende spil og ladet modstanderen komme tilbage i kampen. Det ville der overhovedet ikke være plads til i en kamp mod Børkop, som har Jyllandsseriens bedste højreside - bestående af Micke Næsby, Michael Blandt og Martin Winther - 3 utroligt stærke spillere, som FHK skulle passe meget på. Specielt Micke Næsby, som tidligere storskytte i FHK og topscorer i håndboldligaen, kan volde de fleste forsvar og målmænd store kvaler.

En af FHK trænerens største ubekendte var sine spilleres tilgang til et lokal opgør mod netop Børkop og Micke Næsby. Micke som flere har set op til og set sprudle for FHK for få år siden. I lokalopgør er der altid mere på spil end en sejr - ære og ærefrygt, kan psyken holde 60 minutter og er spændingsniveauet der hvor der skal være?

Til dagenskamp var der comeback til Nick Knudsen, som har siddet ude med hjernerystelse og grunde det fremover skal spille med en Petr Cech hjelm. Nicklas Sørensen fik comeback efter et personligt projekt som bodybuilder.
Mathias Hildebrand, Jeppe DM, Paw Peters og Mads Kiib sad alle over.

FHK - Børkop
Optakt til kampen havde Frank bedst sine spillere finde den følelse de havde til første turneringskamp. 100% klar, ikke tænke over placeringer i tabellen, glæde over at skulle ind og vise tilskuerne en god kamp, mærke den gode stemning og vide at man (for nogen) havde debut på FHK's førstehold.
Det lykkedes Frank at få opildnet sine spillere til et rigtigt spændingsniveau, Man kunne mærke intensiteten og spændingen blandt publikum og spillere. 

FHK havde et stærkt forsvar, men kunne ikke holde Børkop scoringer, deres højreside var som ventet utrolig stærk. Dog var det forsvindende lidt man fik set til Micke Næsby, enten var han ikke klar til kampen ellers havde defensiver taktik været perfekt - han fik ikke scoret et eneste mål i hele kampen. 
Holdene fulgtes ad de første 20 minutter hvor der stod 10-9 til FHK. Derefter var det som om FHK tog fat og da de rutinerede folk på Børkop ikke havde kræfterne til at spille fuldtid, løb FHK fra sin modstander de sidste 10 minutter af kampen.

Pausestilling 14-9.

2. Halvleg startede flot for FHK. Frank Lagoni havde fået rettet en smule på forsvaret og man må sige det gav gevinst. Desuden skulle FHK-drengene være mere skarpe i kontraen og specielt på andenbølge, som havde haltet en smule i første halvleg. Efter 20 minutter i havde Børkop kun scoret 3 gange og scorede yderligere kun 3 mål mere i anden halvleg. Sublimt forsvarsspil både i alle spillets facetter - uanset om man var i undertal eller overtal havde Børkop overordentligt svært ved at få scoret.

Slutresultat 29-15

FHK træner, Frank Lagoni sagde efter kampen: "Imponerende hvordan man kan holde så dygtige spillere nede på 6 mål på en halvleg. Vi fik vist egen styrke og vores koncentration og fokus var helt på plads." og fortsætter "og hvor er det fantastisk at se næsten 300 personer mødt op på sådan en kold regnfuld søndag og støtte holdet. Og det er svært endnu engang at nævne Ultras som er med til at gøre disse søndage til en fest. Tak allesammen"

Se billeder fra kampen i GALLERIET.


Kampens spiller
12-nick-knudsen
Nick Knudsen
19 redninger i en comeback kamp. Solidt, flot spil og godt overblik
Foto: Joan Barløse

Målscorere
8 Martin Lellek
5 Kenneth Jacobsen
5 Peter Lund
3 Christian Johansen
3 Nicklas Sørensen
3 Mathias LP
1 Jesper Haslund
1 Mathias Johansen

Næste kamp
Ribe ud, onsdag d. 5 december. Det er en svær kamp, Ribe består af ældre erfarne spillere magen til Kolding. Meget rutinerede folk som har prøvet højeste niveau. På udebane er Ribe presset pga. de ikke kan stille med stærkeste opstilling, men i egen hule har de alle med. FHK skal spille op til deres bedste for at kunne tage point i Ribe.