Mandag, 16 september 2013 09:49

Vi mødte et hold med ligapotentiale

Så kom dagen, hvor Fredericia HK's damer skulle møde Silkeborg-Voel i første turneringskamp i 1. division
Arkivfoto. Stine Lunderskov og FHK var oppe mod overmagten. Foto: Joan Barløse Arkivfoto. Stine Lunderskov og FHK var oppe mod overmagten.

Damerne løb ind i et nederlag på 28-13, men pigerne og trænerne kunne tage en brugbar 2. halvleg med hjem til Fredericia. Det var tydeligt at se, at Silkeborg-Voel har arbejdet målrettet frem mod denne kamp, som oprindeligt skulle have været mod Ringkøbing, der netop er blevet rykket op i Dameligaen.

FHK var med de første 5 minutter, hvorefter de desværre begynder at brænde, og her straffede Silkeborg-Voel dem hårdt. Efter en 20 minutters tid er damerne bagud 13-2. Her tager Jakob Kruse FHK's 2. timeout, der sætter fut i de unge piger. Pigerne spiller lige op med hjemmeholdet de sidste 10 min og kan gå til pause 19-6.

Efter pausen fortsætter FHK's piger, som de sluttede 1. halvleg. De kæmper og kæmper, og resultatet af 2. halvleg bliver 9-7 til Silkeborg-Voel, der på ingen måde slog op i banen i 2. halvleg. Det var FHK's fortjeneste at 2. halvleg blev mere lige.

Trænerne Jakob Kruse og Sandra Folden ser således på kampen:

"Silkeborg-Voel er klart en af oprykningskandidaterne til Dameligaen. De er stærke på alle pladser og svækkes på ingen måde, når de skifter ud. Ingen tvivl om, at der er ligapotentiale i Silkeborg-Voel-holdet. De løber stærkt og straffer alle fejl. I det stationære forsvar kan vi følge med, og det er helt klart deres kontrafase – både 1. og 2. bølge – der er deres force. Ud af de 28 mål, de får, nærmer vi os nok, at 20 af målene er i kontrafasen", siger Jakob Kruse, og Sandra Folden uddyber:

"Vi er stadig i fuld udvikling, og det er bestemt ingen katastrofe at tabe til Silkeborg-Voel. I de første 4 kampe møder vi hold, som formentlig er de 4 hold, der skal kæmpe om oprykning til damernes bedste liga, så derfor ser vi de første kampe, som en del af vores optakt til at præstere i 1. division. Vi går ind til alle kampe for at vinde, men man må også bare tage hatten af for et hold som Silkeborg-Voel, der på alle måder overmatcher os i gårsdagens kamp", slutter Sandra Folden.

FHK's damer er glade for, at sæsonen i 1. division er i gang og ser frem til næste kamp, der spilles på hjemmebane i thansen.dk Arena den 22. septemper 2013 kl. 13.30, hvor modstanderen er Lyngby HK.


(MA)