Torsdag, 07 februar 2013 06:01

Dramatisk kamp for FHK's damer

Der var drama og spænding for alle pengene, da FHK onsdag aften tog imod Roskilde Håndbold
Louise Steffensen og FHK kæmpede flot mod Roskilde Håndbold. Arkivfoto. Foto: Joan Barløse Louise Steffensen og FHK kæmpede flot mod Roskilde Håndbold. Arkivfoto.

Onsdag aften stod der håndbold på menuen for FHK’s damer i 1. division, da de tog imod Roskilde Håndbold på hjemmebane. En kamp, hvor der på forhånd var gode muligheder for point, men det lykkedes desværre ikke for FHK at få en sejr, selvom det var tæt på flere gange i slutningen af kampen.

Roskilde Håndbold prøvede fra start at stresse FHK med et meget offensivt 3-2-1-forsvar, men det virkede til at FHK var godt forberedt, og pigerne fik spillet sig til nogle fine chancer. FHK startede da også bedst i kampen og førte efter 10 minutter med 3-2. Derefter fik Roskilde Håndbold halet ind på FHK og kommer også foran, og efter 20 minutter er stillingen 6-7 til Roskilde Håndbold.

FHK stod egentlig okay i forsvaret, men havde alligevel problemer med de fodrappe Roskilde-spillere, hvor især Maria Hansen spillede en god kamp for udeholdet med 8 scoringer. FHK kom yderligere bagud, og ved pausen var stillingen 11-15 til Roskilde Håndbold.

Anden halvleg startede godt for FHK. Forsvaret og Betina Cwiek i målet fik bedre fat, og der kom mere fart over angrebsspillet, hvilket gjorde, at FHK kunne hente ind på Roskilde Håndbold. Efter 40 minutter havde FHK hentet to mål, og stillingen var nu 16-18 til udeholdet. FHK fortsatte dog det gode spil og fik få minutter senere udlignet til 18-18, og kampen lå helt på vippen. FHK brænder desværre et straffe ved stillingen 18-19, og Roskilde scorer lynhurtigt efterfølgende, så i stedet for 19-19 blev det 18-20, og FHK måtte kæmpe videre for at nå helt op.

FHK hang ved, og med 10 minutter igen var de kun bagud med 21-22, og alle muligheder var stadig åbne. Forsvaret fik presset Roskilde Håndbold i deres angreb, og i målet stod Betina Cwiek i anden halvleg en rigtig flot kamp og lukkede også kun 10 scoringer ind. Resten af kampen fortsatte med Roskilde Håndbold i spidsen, og 5 minutter før tid førte de stadig med et mål ved stillingen 23-24. Resten af kampen var der nærmest stillingskrig. FHK havde flere chancer for at nå helt op, og Roskilde Håndbold havde flere chancer for at øge, men ingen af holdene lykkedes med scoringer i denne periode.

Kort før tid kommer Jannie Frantsen til skade i en forsvarsaktion, hvor hun lander forkert ned på skulderen efter en tackling. Det ser ikke godt ud, og det ligner en skulder, der er gået af led. Flere folk prøver at behandle Jannie på banen uden held, og der måtte sendes bud efter en ambulance til at håndtere situationen. Kampen er stoppet i ca. 50 minutter, og det er naturligvis ikke en optimal situation for spillerne med kun 1½ minut igen af kampen.

Kampen bliver fløjtet i gang igen med Roskilde Håndbold i angreb. FHK står dog godt i forsvaret og får afværget Roskilde Håndbold, og FHK havde nu chancen for at udligne. FHK tager timeout med ca. 25 sekunder igen. Taktikken bliver at tage keeperen ud og spille med 7 markspillere. Efter en lidt rodet start på angrebet lykkedes det at spille Ninna Poulsen fri på højre fløj, men desværre brænder hun, og Roskilde Håndbold får bolden, og de trækker fornuftigt tiden med en timeout med 5 sekunder igen. FHK får ikke bolden mere i kampen og måtte desværre se sig besejret med 23-24 efter en medrivende og dramatisk kamp.

Nu skal FHK en tur til Virum på søndag, hvor der endnu engang er point på spil, og fortsætter FHK spillet fra dagens kamp, så er der trods alt gode chancer for point i Virum.7/2-2013
(MA)