Mandag, 14 januar 2013 14:03

Mia Nygaard Hansen til Team Esbjerg

Fredericia HK's stærke keeper, Mia Nygaard Hansen, er skiftet til ligaklubben Team Esbjerg for resten af sæsonen
Mia Nygaard Hansen skal nu prøve kræfter med ligaen Foto: Joan Barløse Mia Nygaard Hansen skal nu prøve kræfter med ligaen

Som man sikkert har bemærket i de første 2 kampe efter jul, så har keeper Mia Nygaard Hansen ikke været med i kampene, og det er der en helt naturlig årsag til, da hun i julepausen er skiftet til ligaklubben Team Esbjerg på en aftale, der gælder resten af sæsonen.

Team Esbjergs to normale keepere er begge gravide, og i første omgang hentede man den tidligere landsholdsspiller Rikke Schmidt til klubben, men klubben manglede også en backup for Rikke Schmidt, og her fandt Team Esbjerg så FHK's stærke keeper.

– Vi har længe forsøgt at finde en målmand med ligaerfaring i dansk eller udenlandsk håndbold, men det er ikke lykkedes os at indgå en aftale med en spiller, der er fri på markedet, og som passer ind i vores økonomiske ramme. Mia Nygaard Hansen har erfaring fra 1. division og har sin styrke i at være god til at læse modstandernes skud. Hun er en udmærket løsning for os på kort sigt, siger Team Esbjergs cheftræner Lars Frederiksen.

For hovedpersonen selv var det en stor udfordring, der var svær at sige nej til, men det var nu ikke helt let at forlade FHK midt i kampen om at blive i 1. division.

– Det er naturligvis ikke let at forlade klubben, som jeg har spillet for altid, men det er heller ikke hver dag, man får sådan en mulighed. Jeg glæder mig til at prøve kræfter med ligaen og europæisk håndbold, og det bliver spændende at prøve at være en del af et ligahold. Jeg er naturligvis 2. valg efter Rikke Schmidt, men hvis jeg får chancen, så vil jeg gøre alt for at gribe den, siger 31-årige Mia Nygaard Hansen.

Hos FHK's formand for dameafdelingen, Sandra Folden, er der trods udsigten til at miste sin normale førstekeeper glæde over, at en FHK'er nu får chancen for at prøve sine kræfter af på allerhøjeste niveau.

– Vi er selfølgelig kede af at miste Mia i resten af sæsonen, for hun har stået rigtig godt for os i mange kampe, og hun havde været en vigtig brik i bestræbelserne på at overleve i 1. division, men omvendt har hun fået en mulighed, som hun måske aldrig får igen. Sådan en mulighed skal man naturligvis forfølge, så vi ønsker selvfølgelig Mia held og lykke i Team Esbjerg og håber naturligvis at se hende tilbage i FHK igen, siger Sandra Folden, der også generelt er stolt over, at FHK kan levere spillere til ligaen.

– Vi er naturligvis stolte over, at Fredericia er en klub, man lægger mærke til i omverdenen. Det er ikke første gang, at vores spillere skifter til klubber i ligaen. Det er vi stolte af, og det er netop derfor, vi ser talenttræningen som en vigtig del af FHK, slutter Sandra Folden.

Mia Nygaard Hansen har allerede fået debut for Team Esbjerg i deres sejr over Slagelse, hvor hun kom på banen i de sidste 5-6 minutter og holdte buret rent. Godt gået i en debutkamp i ligaen!14/01-2013
(MA)