Mandag, 14 januar 2013 05:47

Damerne tæt på at snyde favoritterne

Søndag spillede Fredericia HK's damer i 1. division hjemme mod Nykøbing Falster, og FHK-pigerne var meget tæt på at snyde storfavoritterne
FHK-spillerne var noget skuffede efter kampen, der var tæt på at give point mod storfavoritterne. Arkivfoto. Foto: Joan Barløse FHK-spillerne var noget skuffede efter kampen, der var tæt på at give point mod storfavoritterne. Arkivfoto.

Inden dagens kamp i Bøgeskovhallen var der nok ikke mange, der levnede FHK de store chancer mod topholdet fra Nykøbing Falster, som stillede op med flere spillere, der har ligaerfaring fra andre klubber. Men trods rollen som underdogs spillede FHK frisk til hele kampen og var til sidst endda tæt på at snyde favoritterne.

Kampen startede sløjt fra begge holds side med mange tekniske fejl og dårlige afleveringer, men efterhånden som kampen skrev frem, fik spillerne mere kontrol over bolden og fik samtidig minimeret de tekniske fejl. Nykøbing Falster havde teten gennem det meste af første halvleg, og efter 10 minutter kunne de bringe sig i front med 3-5.

Der var flere gange optræk til, at udeholdet ville stikke af, men FHK lagde sig ikke ned og hang hele tiden på. 10 minutter senere var afstanden mellem de to hold stadig to mål ved stillingen 7-9. FHK har sagt farvel til sin normale førstekeeper Mia Nygaard Hansen, men hendes afløser Steffanie Rasmussen gjorde det fint i målet, og samtidig blev der spillet med fart og tempo i angrebsspillet. 5 minutter før pausen var FHK stadig kun bagud med to kasser, men en sløset afslutning på halvlegen gjorde, at Nykøbing Falster kunne score halvlegens sidste 3 mål til pausestillingen 10-15.

I anden halvleg startede FHK klart bedst, og der gik ikke længe, før afstanden igen var nede på de to kasser, som den havde været det meste af første halvleg. Nykøbing Falster var dog stadig i teten, og efter 40 minutter førte de med 14-17. På samme måde som i første halvleg hang FHK fast, og de lod aldrig Nykøbing Falster trække fra. Der blev kæmpet og fightet, og spillerne kastede sig efter hver en løs bold, og denne indstillingen gav pote, da FHK efter 50 minutter kunne reducere til 19-21. Kampen lå på vippen, så spørgsmålet var, hvilket hold der bedst kunne styre nerverne i slutfasen.

FHK fik reduceret yderligere til 20-21 og havde også en fri kontrachance til at udligne, men desværre blev den brændt, og Nykøbing Falster kunne øge til 20-22 i stedet. Dette kunne dog ikke knække de fightende FHK-piger, der blev ved med at tro på tingene, og det var også meget tæt på at lykkes til fulde, da FHK i sidste minut fik udlignet til 22-22 ved Louise Steffensen, hvis skud blev rettet af i paraderne, men alligevel gik ind. Nykøbing Falster slog dog hurtigt kontra og fik scoret til 22-23 kort efter. FHK tog timeout med ca. 15 sekunder igen, hvor kampens sidste angreb skulle aftales. Der blev spillet op til Sofie Juul på venstre back, der desværre ramte ved siden af mål, og dermed fik Nykøbing Falster reddet stormen af, og FHK måtte trods en kanon indsats tage til takke med et nederlag på et enkelt mål.

Trods nederlaget er der mange positive ting at tage med fra kampen. Forsvaret stod fint igen, men også angrebsspillet fik holdt højt tempo og et godt flow kampen igennem, men den helt store forskel fra nogle af de andre kampe var fighterviljen, som var tæt på at give point i dag. Desværre lykkedes det ikke, men hvis FHK kan fortsætte disse takter i de kommende kampe, så ligger der flere point og venter i fremtiden.

Og næste mulighed for point kommer allerede på torsdag den 17. januar 2013, hvor FHK spiller på udebane mod Bjerringbro FH.14/01-2013
(MA)