Søndag, 25 november 2012 23:00

Forløsende sejr for damerne

Fredericia HK's damer i 1. division fik i dag sæsonen første sejr efter en flot kamp på hjemmebane mod BK Ydun.
FHK-pigerne jubler efter sejren over BK Ydun Foto: Joan Barløse FHK-pigerne jubler efter sejren over BK Ydun


Med en placering som næstsidst og et svært kampprogram i december var der på forhånd pres på FHK’s damer, hvis de skulle nå at have en sejr inden jul. Om det var dette faktum, der var med til at sætte pigerne op i dag, er ikke til at vide, men FHK leverede i hvert fald en af sæsonens bedste præstationer og fik en fortjent sejr.

Kampen startede ellers lige, hvor holdene fulgtes pænt ad fra kampens start. BK Ydun have måske endda et lille overtag i indledning, hvilket resulterede i en føring på 4-5 til udeholdet efter 15 minutter. Men derefter var det som om FHK vågnede op, og med 5 scoringer i træk kunne FHK efter 21 minutter se måltavlen lyse med cifrene 9-5. Mia Nygaard Hansen spillede igen solidt i målet bag et godt kæmpende forsvar, men også bagkæden med Ditte Avngaard, Camilla Madsen og Louise Steffensen fik sat godt tempo i angrebsspillet, hvilket Jannie Frantsen på stregen også nød godt af. FHK fortsatte de gode takter og øgede til 12-7 kort før pausen, men BK Ydun fik reduceret til 12-8, som var stillingen ved pausen.

FHK har tidligere spillet godt før pausen, men er så desværre faldet i niveau i anden halvleg, så det var spændende at se, om pigerne kunne holde niveauet fra første halvleg. I starten af anden halvleg fik man kort bange anelser, da BK Ydun fik reduceret til 12-10, men med 3 hurtige scoringer fik FHK afværget stormen og kunne igen bringe sig i front med 5 mål. FHK fortsatte ufortrødent og spillede stadig friskt til. Forsvaret stod godt, og det resulterede i nogle lette mål på kontra, og efter 45 minutter kunne FHK notere sig en føring på hele 20-13.

BK Ydun fik reduceret til 20-16, men tættere på kom de ikke, og resten af kampen var FHK i front med 4-5 mål. Kampen endte 25-20, og dermed fik FHK den længe ventede sejr. Generelt var det en solid holdpræstation, der sikrede sejren i dag, og der blev budt ind over hele linien, hvor der blev fightet for hver eneste løse bold kampen igennem.

Stor cadeau til FHK-pigerne, der nu forhåbentlig har fået så meget blod på tanden, at der venter flere sejre i de sidste par kampe inden jul. Næste mulighed for point kommer allerede på torsdag den 29. november, hvor holdet skal en tur til Silkeborg og møde topholdet Silkeborg-Voel, der deler førstepladsen med Lyngby HK. Kampen spilles kl. 20.15.


Se billeder fra kampen i GALLERIET.


25/11-2012
(MA)