Søndag, 04 november 2012 07:23

Ærgerligt nederlag i bundkampen

Fredericia HK's damer i 1. division tabte lørdag bundkampen mod VSH 2002 og indtager nu desværre rækkens sidsteplads

FHK-pigerne kæmpede for det, men måtte desværre se VSH 2002 tage sejren. Joan Barløse FHK-pigerne kæmpede for det, men måtte desværre se VSH 2002 tage sejren.


Ingen af holdene have inden kampen smagt sejrens sødme, så det var to mandskaber, der var meget opsatte på at vinde kampen. Holdene startede meget lige, men FHK fik hurtigt et overtag i starten af kampen, hvor pigerne bragte sig foran med 4-1. Det kunne endda også være blevet til 5-1, hvis ikke en oplagt kontrachance blev smidt væk på grund af en teknisk fejl. VSH 2002 kæmpede sig dog tilbage i kampen og kunne endda bringe sig i front med 1 mål ca. midtvejs i første halvleg. Det var især den tidligere landsholdsspiller Rikke Hørlykke, der fik sat godt gang i VSH 2002's angrebsspil, men også Cecilie Berggreen gjorde det godt for udeholdet.

Kampen fortsatte meget lige resten af halvlegen, og FHK nåede lige op på en føring på 11-10 inden pausesignalet lød. For hjemmeholdet havde Stine Lunderskov scoret nogle gode mål, men ellers var der ikke nogen, der havde gjort det store væsen af sig, hvilket også gav forhåbninger om bedre spil efter pausen. FHK måtte til kampen undvære Mia Nygaard Hansen i målet, der var ude med rygproblemer, men hendes afløser, Sauda Namatovu, havde alligevel gjort det fint i målet.

Anden halvleg startede igen lige, men der gik desværre ikke længe, før VSH 2002 kunne etablere deres første 3-måls-føring i kampen. En føring, der gav dem mod på at få sejren, og derfra slap de heller ikke for alvor grebet om kampen. FHK havde ellers flere gange muligheden for at komme op og kom også helt op på 19-19 med ganske kort tid igen. Nadja Martinsen var kommet ind i anden halvleg og havde lavet 2 gode mål på langskud, som gjorde at FHK var tæt på i slutfasen, men da det hele skulle afgøres manglede der lige de sidste procenter. Et par frie chancer blev brændt i den afgørende fase, og så kunne VSH 2002 i stedet lukke kampen med de sidste 3 scoringer, så kampen endte 19-22 til udeholdet.

En ærgerlig kamp for hjemmeholdet, der have flere muligheder for at tage føringen i slutfasen, men pigerne har stadig masser af muligheder for point i løbet af sæsonen, så mon ikke det nok skal komme senere.

Næste kamp er også en vigtig en af slagsen, hvor FHK skal en tur til Tarm på lørdag og møde et andet af rækkens formodede bundhold. Tarm har dog fået en fin start på sæsonen, så det bliver uden tvivl en svær kamp.(MA)
04/11-2012