Mandag, 22 oktober 2012 06:55

Ærgerligt nederlag til 1. divisions damerne

Sejren lå indenfor rækkevide, men et par tekniske fejl i slutfasen gjorde desværre, at Vendsyssel Håndbold kunne tage tilbage til Nordjylland med begge point.
Mia Nygaard Hansen stod en flot kamp, men desværre kom der ikke point på kontoen Joan Barløse Mia Nygaard Hansen stod en flot kamp, men desværre kom der ikke point på kontoen


Der var ellers lagt op til en tæt kamp, og det blev det også langt hen ad vejen. FHK startede dog kampen bedst og kunne hurtigt i kampen etablere en føring på 5-3 efter 10 minutter. Sandra Folden, som gjorde comeback i sidste kamp, bandt sammen med resten af FHK'erne forsvaret godt sammen, og da keeper Mia Nygaard Hansen også havde mange flotte redninger, kunne FHK trække yderligere fra til 9-6 efter 17 minutter.

Dette hul til FHK fik Vendsyssel til at tage en timeout, men umiddelbart havde den ikke den store effekt på stillingen. I hvert fald var der nærmest stillingskrig ved 9-6 i mange minutter, og det var bl.a. takket være Mia Nygaard Hansen i målet, der diskede op med 3 100% redninger i denne fase. Langsomt fik Vendsyssel dog halet sig ind på FHK, og kørt før pausen kunne de endda bringe sig i front med 9-10. Holdene kæmpede meget lige resten af halvleg, som sluttede helt lige ved stillingen 11-11.

Anden halvleg startede på samme måde som første med FHK i teten. Der var flow og tempo i angrebet og forsvaret stod stadig stabilt, og dette resulterede også i, at FHK kunne bringe sig i front med 15-12 efter 36 min. Men hver gang FHK havde chance for at trække yderligere fra, så blev muligheden forpasset, og Vendsyssel kom tilbage i kampen og kunne så kort efter udligne til 16-16 og endda komme foran med 16-17. I denne periode lavede FHK flere tekniske fejl, og der blev bl.a. brændt nogle helt frie kontrachancer.

Pigerne kæmpede dog videre og kunne igen øge til 19-18 med 6 minutter igen, og kampen kom ind i en fase, som skulle vise sig at være afgørende. Ved stillingen 19-18 havde FHK en kontrachance, men bolden blev tabt og i stedet for en føring på 20-18 kort før tid, så kunne Vendsyssel score kampens næste tre mål og komme i front med 19-21 med ca. 1 minut igen. Det var nok på dette tidspunkt, at kampen knækkede og FHK mistede sejren, for havde pigerne kommet på 20-18, så havde det set godt ud. Desværre endte det ikke sådan, og begge hold kunne score en enkelt gang mere i kampen, som så sluttede 20-22 til Vendsyssel.

En ærgerlig afslutning på en ellers god kamp fra FHK's side, men der manglede lige de sidste procenter og lidt kynisme i slutfasen, da det hele skulle afgøres. FHK må op på hesten igen og være klar til kamp på lørdag på udebane mod Roskilde Håndbold.


Klik og se billeder fra kampen HER.

22/10-2012
(MA)