Søndag, 14 oktober 2012 20:44

1. division damer på tavlen efter drama

Efter en dramatisk og medrivende kamp lykkedes det FHK's 1. divisions damer at komme på tavlen i udekampen mod Ajax København
Jannie Frantsen udlignede til 22-22 i aller sidste sekund Joan Barløse Jannie Frantsen udlignede til 22-22 i aller sidste sekund

Inden dagens kamp havde Ajax København 5 point, mens FHK havde deres første point til gode. Dermed lå favoritværdigheden på hjemmeholdets side, og de startede da også kampen bedst, og efter 6 minutter havde de bragt sig foran med 2-0. Derefter stod der til gengæld FHK på de næste mange minutter. Udeholdet spillede sig gevaldigt op og kunne notere sig en føring på 3-8 efter en rigtig god periode med solidt spil. Ajax kæmpede sig dog tilbage i kampen og fik udlignet til 8-8, men som man ofte ser, så er det svært at tage føringen, når man lige har kæmpet sig op, og det måtte Ajax også sande. FHK strammede grebet igen og scorede de sidste 3 mål inden pausen, hvor stillingen var 8-11 til FHK.

Ajax startede anden halvleg bedst og kommer i front med 14-12, men som tilfældet også var i første halvleg, så skiftedes holdene til at føre og FHK kunne senere i kampen bringe sig i front med 17-19. Mod slutningen blev kampen helt tæt og tilskuerne i hallen var vidne til et ægte drama i sidste minut. Med et minut tilbage af kampen er stillingen 22-21 til Ajax. FHK er på bolden, men smider den væk og så ligger det hele til Ajax. De spiller bolden rundt til der er 30 sekunder igen, hvorefter de forlanger time out. Da spillet bliver sat i gang igen, går der ikke længe før dommerne har armen i vejret og Ajax skal afslutte. De brænder med 16 sekunder igen, og FHK er nu på bolden og har chancen for at udligne. FHK forlanger time out, hvor kampens sidste angreb bliver aftalt. Dommeren sætter spillet i gang og Ajax går højt på FHK-spillerne, som får et frikast næsten ude ved sidelinien i venstre side med 4 sekunder igen. FHK spiller bolden op til Sofie Juul på venstre back, og Ajax går frem for at tackle hende, men inden da har hun spillet bolden ind til Jannie Frantsen på stregen, der scorer i aller sidste sekund. En flot afslutning på kampen af FHK og i særdeleshed Jannie Frantsen, der kun var på banen i netop det sidste angreb.

Set fra FHK-lejrens synspunkt var det positivt at komme på tavlen, og det er et meget vigtigt rygstød til de kommende kampe, men der er også en vis ærgelse at spore. Set over de første 59 minutter taber FHK det ene point, men ser man kun på det sidste minut, så er det klart, at FHK vinder det ene point.

Kampen gav comeback til playmaker Sandra Folden, der har været ude siden midt i sidste sæson på grund af graviditet, men i dag var Sandra med igen og fik spilletid i forsvaret.

Kampens mest dramatiske højdepunkt var desværre, at Ajax's keeper fik et slemt vrid i knæet på et straffefast. Kampen stoppedes i 10-15 minutter, da hun får behandling på banen, og da ambulancen kommer for at hente hende stoppedes kampen igen i 10-15 minutter. Det så slemt ud, og vi krydser naturligvis alle fingre for, at det ikke er noget alvorligt, og at hun relativt hurtigt kan komme tilbage på banen.

Alt i alt gav kampen 1 point, og det var dejligt at komme på tavlen og få noget selvtillid inden næste kamp, som er på søndag den 21. oktober på hjemmebane mod Vendsyssel Håndbold.14/10-2012
(MA)